Limekyckling i sällskap med vit quinoa och sockerärtor. |
Limekyckling, 4 pers
4 kycklingfileér
1 lime
1 dl vatten
2,5 dl valfri grädde(oftast blir det matlagningsgrädde hos oss)
1 1/2 msk kycklingbuljong
1 msk flytande honung
1 tsk grön curry
1 msk ljus maizena redning
SoP
Gör så här:
1. Tvätta och skala limen tunt med potatisskalare. Strimla dessa ytterligare i tunna strimlor.
2. Stek kycklingfileérna i stekpanna ca 5 minuter på varje sida. (har jag extra bråttom så delar jag fileérna i tre delar så går det ännu fortare).
3. Blanda vatten, grädde, buljong, honung, curry, sop i en bunke.
4. Lägg över kycklingen i en gryta ( om du orkar), lägg i skal och limesaft och häll över såsen. Låt koka några minuter tills kycklingen är klar.
5. Red av med maizenan.
Som alltid, bon apetit!
//Lottzy
Bra med mat som går undan att kocka till, perfekt för stressiga vardagar:)
SvaraRadera