söndag 6 november 2011

Hasta kvasta, limekyckling med quinoa.

Som vid ca 80 % av alla middagar så ska det gå SNABBT. Hela familjen bölar efter mat samtidigt som den lilla mamman ska fixa fram middag och det helst nu. Ja man känner sig lite som en häxa när man fräser åt den hungriga familjen samtidigt som man försöker trolla fram middagen i på ett ögonblick... Så hasta kvasta så får den lilla häxan fram limekyckling som kan sällskapa med såväl quinoa (min favorit), bulgur (makens favorit), pasta (barnens favorit) som med basmatiris (så är alla lite nöjda)


Limekyckling i sällskap med vit quinoa och sockerärtor.
Recept 
Limekyckling, 4 pers
4 kycklingfileér
1 lime
1 dl vatten
2,5 dl valfri grädde(oftast blir det matlagningsgrädde hos oss)
1 1/2 msk kycklingbuljong
1 msk flytande honung
1 tsk grön curry
1 msk ljus maizena redning
SoP


Gör så här:
1. Tvätta och skala limen tunt med potatisskalare. Strimla dessa ytterligare i tunna strimlor.
2. Stek kycklingfileérna i stekpanna ca 5 minuter på varje sida. (har jag extra bråttom så delar jag fileérna i tre delar så går det ännu fortare).
3. Blanda vatten, grädde, buljong, honung, curry, sop i en bunke.
4. Lägg över kycklingen i en gryta ( om du orkar), lägg i skal och limesaft och häll över såsen. Låt koka några minuter tills kycklingen är klar.
5. Red av med maizenan.


Som alltid, bon apetit!



//Lottzy

1 kommentar:

  1. Bra med mat som går undan att kocka till, perfekt för stressiga vardagar:)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!