söndag 16 oktober 2011

Äppelpaj - en Schön fika!


Äppel- och citronpaj.
Den här pajen fick jag av min goda vän Malin en gång. Tycker den är så lättgjord och fräsch. Vaniljglass till sitter som en smäck. Det är nog något fel på mina barn för de gillar inte äppelpaj, mer till oss andra i och för sig...


Gästerna som fick mumsa på den är är familjen Schön som vi inte träffat på länge, så det var himla mysigt!


Recept på äppel- och citronpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
100 g smör


Fyllning:
100 g smält smör
1 dl socker
2 ägg
4 rivna äpplen
1 citron


Gör så här:
1. Arbeta ihop degen och låt stå svalt i minst 30 minuter
2. Skala och riv äpplena.
3. Smält smöret
4. Häll i sockret och rör
5. Blanda med äpplen, äggen och citronskalet
6. In ugnen 225 grader i ca 30 minuter


Tur att det blev en liten bit kvar så man kan fika dagen efter också ;-)


Med glass,
jag behöver verkligen en ny glasskopa ser jag..

//Lottzy

7 kommentarer:

  1. DENNA PAJ LÅTER SÅÅÅ SMARRIG!!! MÅSTE PROVA ATT BAKA DEN(= TACK FÖR RECEPTET. ROSITA//NORRKÖPING

    SvaraRadera
  2. Åh, äpple och citron låter ju som en jättebra kombination - YUM!Snygg blev den också <3

    SvaraRadera
  3. Mums, äpplepaj är en stor favorit, det är så gott. Denna lät god med citron i. Måste absolut testas.

    Lät som en intressant kombo med ost och nougat :-)

    Ha en fortsatt skön söndag!
    //Susanne

    SvaraRadera
  4. Hej! Va kul att du hittade mig så jag hittade dig. :) Här kommer jag def att kika in igen. Vilka supersmarriga redect du bjuder på. Matinspiration kan man aldrig få nog av!
    Ha en finfin vecka!
    Hälsar,
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  5. Kul att du lämnade ett spår efter dig hos mig:) Mycket gott det verkar finnas hos dig:)

    Ha en bra dag!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Hej :)
    Ohhh ännu ett underbart recept hos dig, får ta ner datorn i köket och gå in här hos dig nästa gång jag ska fixa till nå´t gott :)
    Ha en jättefin dag.
    Kram på dig.
    Jessica

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!