lördag 3 september 2011

En kräftsås som är lagom mullig!

En lagom mullig "kräftsås"
När vi ändå håller på med tema kräftor så vill jag presentera min "kräftsås". Basen på den här såsen är en blandning mellan Operakällarens Nobissås & Ceasardressing.
Jag föredrar dock en något lättare variant men med lite mer drag i så jag byter, ökar och minskar grejerna helt vilt och resultatet är denna:


Recept på kräftsås à la Lottzy.
4 äggulor
1 msk rödvinsvinäger
3,5 dl matolja
2 dl lätt creme fraiche
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/2 msk fransk ljus senap
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1½ msk finhackad gräslök
1/2 dl riven parmesan

Gör så här:
1. Vispa äggulor och senap med elvisp häll i oljan lite lite i taget så det blir som majonäs.
2. Blanda i pressad vitlök, senap, ost, gräslök s & p och vinäger.
3. Blanda försiktigt i lätt creme fraiche.
4. Ta ev mer senap och ost.
5. Låt stå i kylen några timmar och gotta till sig



//Lottzy


4 kommentarer:

  1. Mmmmm, vilken spännande sås! Verkar jättegod. Vi ska säkert äta kräftor snart igen, så då ska jag se om vi kan prova denna.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Haha, lagom mullig =D

    Låter väldigt spännande i alla fall, roligt med en sås som inte smakar som alla andra!

    Tack för att du tittade in hos mig, det värmer =)

    SvaraRadera
  3. Låter som en riktigt god sås, vi älskar caesardressing så oss passar den säkert alldeles förträffligt!

    SvaraRadera
  4. Vad fint av dig att skriva en sådan kommentar till mig, vad glad jag blev! Det är precis så jag vill att folk ska känna - att det inte behöver vara jättekomplicerat att laga god och bra mat! Åh, nu är jag ännu gladare, tack vare dig =D

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!