måndag 15 augusti 2011

Marmorerade brownies med hallon och världens bästa fikakompisar!



Marmorerad brownies med hallon, lika god som vacker.
När världens bästa fika kompisar kommer på besök så vill man ju gärna bjuda på något extra gott. Jag vet nämligen inga som kan bli så lyckliga och entusiastiska som det här gänget över att få något riktigt gott, och det är ju lite därför man gör mat och bak, för att göra någon glad och nöjd om än för en liten stund. Jag passade på att testa ett recept som jag varit sugen på att göra ett bra tag nu, marmorerade brownies med hallon. 


Recept
Marmorerade brownies med hallon, 15 st
Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon

Gör så här:
1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm.
2. Smält choklad + smör i vattenbad.
3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.
4. Vispa ihop cream cheese krämen. Häll först chokladsmeten i formen, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.
5. Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar, ca 15 bitar.

Käraste fikavännerna förgyller livet, alltid!


Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
Bra köp eller present!
Receptet kommer från en underbar bok som heter Två systrars söta. Jag har alla deras böcker och de är så fina man blir lycklig bara av att titta i dom :-)



//Lottzy


3 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj vad gott det ser ut! Du har så många bra recept. Tack!
    Maria

    SvaraRadera
  2. Hallon och choklad, så gott tillsammans!Härligt med trevliga fikavänner att bjuda gott på.

    SvaraRadera
  3. Har också den kokboken. Måste nog testa kakan! Ser ju helt underbar ut!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!