torsdag 18 augusti 2011

Exotisk guavadrink + efterlysning på drinkrecept med vaniljvodka.

Exotisk guavadrink, favvis!

Oj vad jag har längtat efter den här drinken, det är en av mina absoluta favoriter. Maken påtalade att jag köpt hem lite väl många flaskor vaniljvodka i förhållande till hur ofta jag gör den här drinken (typ en eller två gång per år...) Så nu behöver jag fler bra drinkrecept med vaniljvodka, bring it to me!

I alla fall denna afton kunde jag knappt hålla mig tills gästerna, familjen L, kom så vi fick stå på altanen och dricka drink. ( I mina nya fina drinkglas) Till drinken hade jag gjort det enkelt för mig och bjöd på rökt ost i bitar och mozarella topad med basilika och omlindad av parmaskinka, enkelet och gott.

Recept
Exotisk guavadrink
10 personer
3 dl vaniljvodka
1,5 dl koncentrerad citronjuice från flaska, (jag föredrar dock färskpressad)
1 l guavajuice
1/2 l lemon (schweppes)
1 st lime, skivor av
isbitar

Blanda vodka, citronjuice, guavajuice i tillbringare. Häll på citrondricka strax före servering. Garnera glasen med citron- eller limeskivor. Lägg i isbitar och häll i drinken.

Menyn i övrigt bestod i:
Goda vänner!
Heta kycklingspett med risonisallad och turkisk haydaris. Till efterrätt blev det marmorerade brownies med färska hallon & cointreaugrädde.


//Lottzy4 kommentarer:

 1. Vaniljvodka finns alltid i barskåpet, så god. Vi brukar oftast blanda den med cola och det är väldigt gott.
  Annars har vi gjort två olika drinkar med vanilj, dels en med äpplelikör (äpplehimmel): http://martenssonskok.blogspot.com/2010/12/lille-nyarsafton.html
  och en variant på Cosmopolitan: http://martenssonskok.blogspot.com/2011/07/tranbar-och-vanilj.html

  Denna som du blandat ska vi absolut prova, låter väldigt god!

  SvaraRadera
 2. Ja, den ser ju riktigt smaskig ut :)

  SvaraRadera
 3. ohh vanilj vodka e ju så guda gott...jag dricker inte sprit ofta.. fick nog då jag var bartender i norge ha ha.. men vanilj vodka e ju så gott

  SvaraRadera
 4. Ja gott är det ;-) och tack för tipset Mårtenssons!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!