Ceasarsallad, muuuums! |
Recept Ceasarsallad, 6 pers
6 grillade kycklingfileér (lite lagom ljumma)
3 schalottenlökar, finhackade
8 skivor formfranska
2 pkt bacon
3 krukor romansallad
Grovt riven parmesan
Gör så här:
1. Knaperstek bacon 2. Skölj och dela salladen i lagom bitar
3.Skär bort kanterna på formfranskan och dela i lagom fyrkanter
4. Rosta brödbitarna till krutonger i 200 grader tillsammans med 3 vitlöksklyftor m skalet kvar, ringla över olivolja SoP. Tar ca 10 minuter, kolla noga så de inte bränns. Vitlökarna använd sedan i dressingen
5. Hacka schalottenlöken.
6. Grilla kycklingfileerna alt bryn 4 kycklingfileer och efterstek i ugnen på 110 grader tills de är 60-62 grader.
(jag marinerade mina i någon timme i japansk soja och olja.)
Dressing
6 äggulor
3 dl creme fraiche
2 askar sardeller
6 dl matolja
1 msk fransk senap
3 skalade vitlöksklyftor, råa + 3 rostade klyftor, pressade
1 dl riven parmesan, salt peppar & lite citronsaft.
Gör så här:
1. Vispa äggulor och senap med elvisp häll i oljan lite lite i taget så det blir som majonäs.
2. Hacka sardellerna grovt blanda i och kör i mixern,
3. Blanda i med vitlök, ost, sop och citronsaft.
4. Ta ev mer senap och ost.
5. lägg på allt på tallrikarna. det är så j-vla gott!
Lite trevligt folk och mat! Nästa inlägg blir det dessert, vit och mörk chokladkaka med limemarinerade hallon och lite cognacsgrädde, inte helt fel det heller... //Lottzy |
Denna Cesarsallad är t o m godare än PM:s. Har aldrig smakat någon bättre!!! Håkan
SvaraRaderaHar också testat denna sallad. Dressingen var inte att leka med, så goood! Hälsningar en matälskare
SvaraRaderaVEM gillar inte Cesar??? Vår favoritsallad också - så klart;)
SvaraRaderaMadame C