söndag 29 maj 2011

Skaka rumpa meny del 3 - Vit & mörk chokladkladdis

Okej, dags att runda av den här menyn då. Eftersom både förrätt och huvudrätt var av det inte allt för maffiga slaget så fick man dundra i med en riktigt rejäl dessert. Det här är en variant av kladdkaka med både vit och mörk choklad, har visst vunnit årets kladdkaka eller något liknande. Den är god i allafall, och enkel att göra. Win-win for everybody.
Vit- och mörk kladdkaka med limemarinerade hallon och cognacgrädde.

Recept vit & mörk chokladkladdis
200 g smör
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 vaniljstång
lite kokos

Gör så här:
1. Smält den vita chokladen med 100 g smör i en skål över vattenbad.
2. Smält den mörka chokladen med 100 g smör i en skål över vattenbad.
3. Ta 2 skålar. Knäck 2 ägggulor + 1 dl socker i varje och vispa poröst.
4. Skrapa ut vaniljen i den ena skålen
5. Häll hälften av mjölet/ bakpulvret i varje ägg/ socker smet.
6. Häll den vita choklad i skålen med vaniljstången och mörkchoklad i den andra skålen.
7. Häll först den mörka sedan den vita smeten i en smörad form som är strösslad med kokos
8. In i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Låt stelna i kylen.


Jag serverade hallon som jag marinerat i limeskal- och saft samt florsocker några timmar. Vispade grädde och hällde i lite Xante också det blev rätt gott.

//Lottzy



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!