måndag 14 mars 2011

Kycklinggryta med chevre och dragon serveras med klassisk tabbouleh fick avrunda veckan som gick.

Denna fredagen så blev det mycket smak och lite tid i köket.  Här kommer ett recept på en enkel och god kycklinggryta med getost. Till grytan serverade jag klassisk tabbouleh. Väldigt enkelt att göra många goda smaker.

Recept
Franskinspirerad Kyckling gryta,
4 pers
4 st kycklingfiléer
2 krm salt
1 krmsvartpeppar
0,5 msk olivolja
75 g chèvreost
2 dl lätt crème fraiche, (15 %)
0,5 dl vatten
2 st tomater
1 tsk färsk dragon, eller 0,5 tsk torkad

Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i olja ca 5 minuter. 
2. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Sjud ca 1 minut.
2. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt.
3. Garnera ev med färsk dragon.
Recept från www.alltommat.se

Tabbouleh
2 dl bulgur
4 dl bladpersilja, fint skuren
1 kruka mynta, skuren
2 tomater i bitar
2 msk citronsaft
1 pressad vitlökssklyfta
4 msk olivolja
sop

Gör så här:
1. koka bulgur, låt svalna något
2. skär persilja och mynta, tärna tomaterna.
3. Blanda med bulgur
4. Blanda citron, vitlök, olivolja, sop.
5. Häll över bulguren och blanda.

Betyg blev en 8:a från samtliga familjemedlemmar. Det var något lite konstigt i såsen sa Vilmer, jag antar att det var chevren det ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!