torsdag 31 mars 2011

Enkel nudelwok med spenat- och kyckling fick mig att lova mer...

Så var det det här med vardagsmat: det ska helst vara färdigt innan man ens har börjat. Det är vad jag kallar utmaning. Thaiinspirerad mat är verkligen bra snabbmat och kan ju varieras i oändlighet, här kommer en variant, nudelwok med spenat- och kyckling, som faktiskt gick hem hos samtliga jurymedlemmar.
Enkel nudelwok med kyckling och spenat gick hem hos de små minsann.
Recept 
Nudelwok med kyckling och spenat, 4 pers
500 gram kycklingfileér
140 g bladspenat
2 gula lökar
2 msk grön currypasta
1 msk fishsauce
1 msk oystersace
1 burk kokosmjölk
1 1/2 paket äggnudlar.

Gör så här:
1. Woka kyckling och lök i olja. Rör ned Green Curry Paste.
2. Tillsätt Coconut Milk oystersauce och Fish Sauce och låt sjuda 2-3 min.
3. Laga nudlarna enligt anvisningen på paketet.
4. Rör ned spenat och Asian Noodles och låt sjuda 1 minut.
Ursprungliga receptet hittas på www.santamariaworld.com

Av juryn blev det 2 st 9:or och en 7:a. Fick lova att göra denna rätt igen samt att oftare ha "varm spenat".


//Lottzy




Ps har ni tänkt på vad det egentligen är i er cocosmjölk? I en del är det inte ens cocos i ( här ibland icas egna), kolla innehållsförteckningen!

2 kommentarer:

  1. Nej fy, jag vill inte tänka på hur vi blir lurade av Ica - tänker INTE förstöra helgen med det;)

    Men det fina receptet är sparat under praktisk sommarlovsmat - kanske kan barnen lagade det själva till och med?

    Ha det bäst och grattis än en gång till gårdagens framgångar!

    SvaraRadera
  2. Ja dina duktiga barn gör ju detta enkelt! Men håll dig från Icas kokosmjölk bara..

    ... och tack = )

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!