torsdag 10 mars 2011

Årets första altanfika med ljuvliga skrädmjölsdrömmar.


En underbart solig marssöndag är det, en sån där som man blir helt lycklig av. Bara jag och lillkillen hemma de stora är och spelar fotboll. Vi bestämmer oss för att överraska med god fika tills de kommer hem. Det får bli mina absolut favoritkakor, skrädmjölsdrömmar. Det speciella mjölet köpte vi på oss när vi var i Sunne, men jag har hört att det säljs lite var stans just nu. En anekdot är att Selma Lagerlöf tydligen var businesswomen och sålde just skrädmjöl, som är rostat havre som malts till mjöl. Hon hade god smak den goda Selma.

Recept
Skrädmjölsdrömmar ca 30 st
160 gram smör
2 dl socker
3 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 -2 tsk hjortronsalt
2 tsk vanlijsocker

Blanda alla ingredienserna på bokbordet. Rulla till små bollar. In i ugnen i 160 grader ca 30 minuter.

En kopp kaffe på altanen och en eller två eller nja tre skrädmjölsdrömmar på den soliga altanen tog denna marssöndag till höga höjder!

2 kommentarer:

  1. OMG! OMG! OMG! Hem och baka med mig! NUUUUUUU Men skrädmjöl? Skrädmjöl? Var? Var??????

    SvaraRadera
  2. Jag lovar jag ska kolla efter skrädmjöl till dig. Jag brukar alltid skicka bud med alla som ska till Värmland... men jag har hört att det finns i HBg och GBG. Kanske finns det i någon bra butik här i småland med. Någon som vet?

    kram kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!