Eftersom det är fredag så fick det bli något som man orkar med efter en vecka. Kyckling är en sådan sak så menyn för kvällen blev cornflakeskyckling med rostade potatiskvartar och bönsallad, efterrätten blev björnbärspuré med mascarponekräm
Recept
Cornflakeskyckling 4 pers
4 kycklingfiléer
1 dl kesella gourmet
3 dl lätt cremefraiche
2 tsk fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
SoP
2 dl krossade cornflakes
25 g smält smör
Gör så här:
1. Dela kycklingfiléen i tre lika stora delar
2. Bryn kycklingen , sop, låt steka en stund så det är nästan färdigt ca 5 minuter
3. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
4. slå över kycklingen och låt bli varm
5. Lägg över in en ugnsfast form.
6. Strö över krossade cornflakes som du blandat med smält smör
7. In i ugnen på 225 grader tills kycklingen är klar, ca 10 minuter
8 i ugnen finns då redan sedan en halvtimme tillbaka potatiskvartar med olivolja, flingsalt och timjan.
Extra het salsasås
För att få lite extra sting på rätten gjorde jag en enkel extrasås med lite hetta i.
1 dl het salsasås
1 1/2 dl kesella gourmet
Blanda, klart!
Recept Björnbärspuré med mascarponékräm
400 g björnbär
0,5 dl florsocker
lite citronsaft
150 g mascarpone ost
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
0.75 dl florsocker
skalet och saften från en citron
1. Mixa björnbären med florsocker och lite citronsaft
2 Passera (alltså pressa genom en sil, hard work)
3. Häll i bottnen på några snygga glas
4. Vispa grädden
4 Blanda i mascarponen, sockret och citronen
5. Lägg ovanpå purén, jag spritsade för att stajla lite denna gången
6. In i kylen tills gästerna kommer
7. Dekorera med björnbär och servera
Ps bönsalladen förtjänar ett eget inlägg så den kommer snart, lovar!
Himmel, vilken dramatik!!! Ursnyggt kollage;)
SvaraRaderamerci, maestro!
SvaraRadera