onsdag 9 februari 2011

Äntligen äntligen gäster del 3 recept på efterrätten, blåbärscheescake

Recept
Blåbärscheescake


10 digestivekex, smulade
75 gram smält smör
3 dl grädde
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia ost
2 dl blåbär


1. Blanda  kex och smör och bred ut i en rund form med avtagbar botten.
2.  Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. 
3. Vispa äggulorna med sockret pösigt. 
4. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret 
5.  Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. 
6. Mosa blåbär och rör i smeten.
7. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. 
8. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. 
9. Tas upp och ställs i rumstemperatur ca en halvtimme innan den ska serveras.


VARNING en väldigt god vän till mig blev så gott som beroende av denna ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!