Recept
Blåbärscheescake
10 digestivekex, smulade
75 gram smält smör
3 dl grädde
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia ost
2 dl blåbär
1. Blanda kex och smör och bred ut i en rund form med avtagbar botten.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
4. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret
5. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
6. Mosa blåbär och rör i smeten.
7. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
8. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
9. Tas upp och ställs i rumstemperatur ca en halvtimme innan den ska serveras.
VARNING en väldigt god vän till mig blev så gott som beroende av denna ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!