tisdag 11 januari 2011

Gräsänka och kotlett med cidersås

I dag är maken ute och slarvar lite så det är bara jag och mina små prinsar hemma. De vill givetvis ha det lite festligt nu när det bara är vi. Kollar av vad som finns att tillgå. I påsen med rester från nyårsafton en flaska cider, i kylskåpet en bit kotlett, så då får det bli helstekt kotlett med potatis och cidersås. Betyg i dag blev en 10:a från yngste och en 8:a från den äldste som i faderns frånvaro tagit på sig rollen som den kritiske. "Alltså det ÄR gott mamma men det är ju inte oxfilé precis"



Recept
600g kotlett, benfri
kryddas med rosmarin, salt och peppar
på galler längst ned i ugnen i 175 grader tills köttet är 73 grader, ca 40 minuter

Cidersås
3 dl cider
kokas ned till ungefär hälften
häll i ca 2,5 dl grädde (vi hade riktig grädde hemma så det fick bli det, mina barn är som två streck så de behöver lite kalorier, me not so much...)
1 buljongtärning eller flytande buljong
1 tsk rosmarin
lite soja för färgens skull
sop
koka ned lite och red sedan av med lite maizena för ljus sås

Lätt som en plätt, potatis och broccoli till blev det i dag. Och lite lyxigt blev det förstås när vi fick dricka upp cidern som blev över!

1 kommentar:

  1. Mums! Den cidersåsen är kopierad och sparad i min receptmapp - till oxfilén;)
    Kramiz

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!