Hjortronsviss |
Skulle fixa en dessert som passade både maken och de små. Marängsviss är ju givetvis en favorit, men ändå kanske inte något som är makens favorit. Då hittade jag det här receptet, och nu har jag verkligen glömt vart det var någonstans men gott verkade det iallafall.
Jag stack iväg för att jaga hjortron o ch o tredje affären hittade jag minsann ett paket, jippey. jag skannade in et och vänta vad stod det 79.80 för ett litet paket. Jag trodde de var helt galna och drog iväg till en fjärde affär, nä samma där. Hrmmm var det verkligen värt det? Bestämde mig för att vara lite snål och köpte en liten burk sylt för 59 kronor istället.
När desserten serverades så löd kommentarerna från barnen att det verkligen var jätte jättegott men den där hjortronsylten var onödig och inte alls god.... Grrr. Maken försäkrade att det visst var jättegott med hjortron och jag ja jag tyckte det var riktigt gott.
Hjortronsviss 4 port.
100 g hjortron, frysta
1/2 msk socker
alt hjortronsylt
alt hjortronsylt
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl matyoughurt
maränger
25 g mandelspån
kolasås
1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka tills det tjocknar. Rör i vaniljsocker och låt svalna.
2. Tina hjortronen strö över socker.
3. Vispa grädden och blanda med youghurten.
4. Varva grädde, hjortron, och maränger i glas. Toppa med kolasåsen och rostade mandelspån.
Kolasås, yummie |
Kram Lottzy
ha ha så blir det i bland när man gör sig till :)
SvaraRaderaLena från make a head food
Gud vad gott det låter och vad vackert!!
SvaraRaderaKram Mille