onsdag 5 december 2012

Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo, lite vardagslyx.

Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo

Här kommer ett recept som är lite småtrevligt så där. Lättlagat men ändå lite smålyxigt en helt vanlig dag. Tänker ibland att våra barn blir sjukt matbortskämda, det är fläskfilé här och kycklingfilé där. De förstår ju inte alls att det är ganska fin mat som de äter var och varannan dag. Hmm kanske ska inför grisfötter och tunga på menyn ibland...  Eller, nä, jag har nog också blivit ganska matbortskämd på gamla dar. Men jag MINNS hur det var på den gamla "goda" tiden när filé var lyx och njuter därför lite extra tror jag.

Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo, 4 pers
600 g fläskfilé
6 soltorkade tomater, strimlade
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
salt & svartpeppar
smör att steka i
Gör så här:
1. Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. 
2. Stek i en panna så det får fin färg på båda sidor. 
3. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat. 
4. Häll på grädde, creme fraiche och senapen. Smula ner buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet är färdigt ca 10 minuter.

Servera med ris eller klyftisar.


Kram Lottzy

3 kommentarer:

  1. otroligt bra kombo!

    lena från make a head food

    SvaraRadera
  2. Det är gott med soltorkade tomater i gryta. Jag gjorde en variant idag med fransyska och soltorkade tomater...

    SvaraRadera
  3. Den här grytan lät väldigt god. Soltorkade tomater lyfter verkligen en maträtt. Mums!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!