Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo
|
Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo, 4 pers
600 g fläskfilé
6 soltorkade tomater, strimlade
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
salt & svartpeppar
smör att steka i
Gör så här:
1. Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra.
2. Stek i en panna så det får fin färg på båda sidor.
3. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat.
4. Häll på grädde, creme fraiche och senapen. Smula ner buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet är färdigt ca 10 minuter.
otroligt bra kombo!
SvaraRaderalena från make a head food
Det är gott med soltorkade tomater i gryta. Jag gjorde en variant idag med fransyska och soltorkade tomater...
SvaraRaderaDen här grytan lät väldigt god. Soltorkade tomater lyfter verkligen en maträtt. Mums!
SvaraRadera