söndag 11 november 2012

Köttfärscanelloni med ostsås som en festligare variant av lasagne.

Köttfärscanelloni med ostsås

Gillar man lasagne så gillar man dessa här och det gör man ju. Barnen var som vanligt misstänksamma när det var okända eventuellt giftiga saker som låg framför dom på tallriken. Men sedan sprack de upp i två leende, det smakade ju lasagne!!! De vuxna gillar ju också lasagne men visst det känns mer familjerätt än bjudrätt, men här blir det faktiskt lite mer av en bjudrätt, gott och vackert att titta på. 

Så himla bra med rätter som gillas av både stora och små för jag är så sjukt trött på att göra dubbla måltider...

Köttfärscannelloni med ostsås, 4 pers
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten morot, finhackad
1 bit rotselleri, finhackad
2 msk tomatpuré
400 g krossad tomat
1 tsk farinsocker
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad oregano
8-12 plattor färska lasagneplattor (ca 300 g)
2 färska tomater
1 dl riven ost
2 msk pinjenötter

Ostsås
5 dl  fet mjölk
3 msk vetemjöl
2 dl riven ost
S&P

Gör så här:
1. Bryn färsen, tillsätt lök, morot, rotselleri och vitlök, stek några minuter till.
2. I med tomatpuré, krossade tomater, socker, salt, peppar och oreganon. Koka utan lock i 5 minuter
3. Ostsås: Häll mjölk och mjöl i en kastrull, låt koka upp under omrörning, sjud några minuter, rör ner ost S&P.
4. Klipp ca 12 cm långa bitar av lasagneplattorna.
5. Fördela köttfärsröran på och rulla ihop. Lägg dom i en ugnsfast form. Häll ostsåsen över.
6. Skär tomaterna i klyftor och kärna ur. Skär dom i småbitar och fördela över rullarna. Strö över ost och pinjenötterna.
7. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
8. Garnera med färska örter och ringla gärna över lite crèma di balsamico.
Lite sallad till är ju inte helt fel det heller.
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Gott med cannelloni av alla de slag :)

    Trevlig vecka.

    Lena från Make Ahead Food

    SvaraRadera
  2. Läckert och toppat pinjenötter..extra lyx!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!