Köttfärscanelloni med ostsås |
Gillar man lasagne så gillar man dessa här och det gör man ju. Barnen var som vanligt misstänksamma när det var okända eventuellt giftiga saker som låg framför dom på tallriken. Men sedan sprack de upp i två leende, det smakade ju lasagne!!! De vuxna gillar ju också lasagne men visst det känns mer familjerätt än bjudrätt, men här blir det faktiskt lite mer av en bjudrätt, gott och vackert att titta på.
Så himla bra med rätter som gillas av både stora och små för jag är så sjukt trött på att göra dubbla måltider...
Köttfärscannelloni med ostsås, 4 pers
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten morot, finhackad
1 bit rotselleri, finhackad
2 msk tomatpuré
400 g krossad tomat
1 tsk farinsocker
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad oregano
8-12 plattor färska lasagneplattor (ca 300 g)
2 färska tomater
1 dl riven ost
2 msk pinjenötter
Ostsås
5 dl fet mjölk
3 msk vetemjöl
2 dl riven ost
S&P
Gör så här:
1. Bryn färsen, tillsätt lök, morot, rotselleri och vitlök, stek några minuter till.
2. I med tomatpuré, krossade tomater, socker, salt, peppar och oreganon. Koka utan lock i 5 minuter
3. Ostsås: Häll mjölk och mjöl i en kastrull, låt koka upp under omrörning, sjud några minuter, rör ner ost S&P.
4. Klipp ca 12 cm långa bitar av lasagneplattorna.
5. Fördela köttfärsröran på och rulla ihop. Lägg dom i en ugnsfast form. Häll ostsåsen över.
6. Skär tomaterna i klyftor och kärna ur. Skär dom i småbitar och fördela över rullarna. Strö över ost och pinjenötterna.
7. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Lite sallad till är ju inte helt fel det heller.
Kram Lottzy
Gott med cannelloni av alla de slag :)
SvaraRaderaTrevlig vecka.
Lena från Make Ahead Food
Läckert och toppat pinjenötter..extra lyx!
SvaraRadera