måndag 15 oktober 2012

Låda Italiano - pastagratäng som funkar i alla lägen.

Pastagratäng
I början av mitt bloggande så gjorde jag ett inlägg på den här pastagratängen som är en riktig klassiker i vår familj. Det är en av makens absoluta favoriträtter och perfekt att göra i stor mängd så att det blir matlådor av den under veckan också. Går hur bra som helst att frysa och värma. Så har ni inte testat den så gör det. 

Eftersom jag hade varit ute på tjejfest under lördagkvällen och övergett maken hemma med barnen så passade det ju bra att bjuda maken på detta till söndaglunch = ) 
Receptet kommer här igen:

Recept
Låda Italiano
, 4 pers
300 g pasta 

Stuvning:
100 gram bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl klippt persilja
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 ägg

Tillbehör:
2 tomater
1-2 dl riven ost

Gör så här: 
1. Koka pastan al dente.
2. Dela baconskivorna i mondre bitar och lägg i stekpannan
3. När pannan blivit varm ös i hackad lök, vitlök, tonfisk och persilja och fräs
4. Strö över mjölet och späd med grädden
5. Låt koka 3-5 minuter
6. Tag av pannan och rör i ägget
7. Lägg pastan i en gratängform och ös på fyllningen, lägg tomatskivor över och strö över den rivna osten ( idag hade jag cheddarost som längtade efetr att bli använd)
8. In ugnen på 225 grader tills det fått en fin färg ca 15 minuter
9. Om man vill lite mer persilja för ögats skull

Vill ni roa er med det gamla inlägget och lite andra bilder så finns det om ni klickar HÄR!

Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Härlig pastagratäng du bjuder på idag.
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ja, den pastagratängen måste jag göra, älskar Tonfisk och naturligtvis pasta i alla dess former. Enkel rätt att göra och grädde är aldrig fel. Tack för ett bra tips och för en "nyhittad" trevlig matblogg.

    Bebe

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!