tisdag 5 juni 2012

Rabarberkompott med vit chokladmousse, vårens dessert från Suzanne.

Rabarberkompott med vit chokladmousse, 
Om ni har rabarber så ska ni göra den här desserten, rabarberkompott med vit chokladmousse! Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i. Receptet här är för tio personer men jag körde dubbla portioner, det såg så mesigt ut i glasen annars... Det mesta gick åt ändå!

Recept
Rabarberkompott med vit chokladmousse, 10 pers
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
Gör så här

Gör så här:

1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5. Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.



Vit chokladmousse med rabarberkompott

Herr Angeskog deklarerade att han skulle ta mycket illa upp om han inte fick komma med i bloggen så det är klart han ska vara med! Från mig till er Herr Angeskog:
Du kom med Mr AJ

Får inte glömma att tacka syster yster som bjöd på denna underbara dessert när vi var på besök sist, fast hon blandade upp med hallon och mixade hela härligheten, lika gott det!


Kram Lottzy

Ps se till att spara rabarbergojsen som blir över, gjorde godaste yoghurten på den dagarna efter!

1 kommentar:

  1. Extremt sen kommentar men dock...
    Tack snälla Suzanne, förlåt Lotta, för att jag fick vara med i bloggen.
    Alltid så underbart att bli bjuden på din fantastiska mat.
    Kram
    @StefanAngeskog

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!