Rabarberkompott med vit chokladmousse, |
Recept
Rabarberkompott med vit chokladmousse, 10 pers
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
Gör så här
Gör så här:
1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5. Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.
Herr Angeskog deklarerade att han skulle ta mycket illa upp om han inte fick komma med i bloggen så det är klart han ska vara med! Från mig till er Herr Angeskog:
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
Gör så här
Gör så här:
1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5. Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.
Vit chokladmousse med rabarberkompott |
Herr Angeskog deklarerade att han skulle ta mycket illa upp om han inte fick komma med i bloggen så det är klart han ska vara med! Från mig till er Herr Angeskog:
Du kom med Mr AJ |
Får inte glömma att tacka syster yster som bjöd på denna underbara dessert när vi var på besök sist, fast hon blandade upp med hallon och mixade hela härligheten, lika gott det!
Kram Lottzy
Ps se till att spara rabarbergojsen som blir över, gjorde godaste yoghurten på den dagarna efter!
Extremt sen kommentar men dock...
SvaraRaderaTack snälla Suzanne, förlåt Lotta, för att jag fick vara med i bloggen.
Alltid så underbart att bli bjuden på din fantastiska mat.
Kram
@StefanAngeskog