söndag 26 februari 2012

Kycklingwok med hoisinsås som helgbalansering.

Kycklingwok med hoisinsås
Just på söndagarna tycker jag att det är grymt gott med lite wokat. Beror väl kanske på att det oftast äts mycket och kanske inte den kalorisnålaste maten under övriga helgen. Det som är bra med wok är ju att man tar lite vad man har , det är ju som en asiatisk pyttipanna. Jag tänker alltid att jag bara ska ta några saker men sen brukar det ändå bli att jag hackar och steker som en galning, ty det finns ju så mycket gott. Just i den här woken hamnade:


Recept kycklingwok med hoisinsås, 4 pers
3 kycklingfiléer, strimlade
wokkrydda
minimajs
broccoli
morötter, slantade
2 rödlökar, skivad
2 klyftor vitlök, hackade
10 champinjoner, kvartade,
cashewnötter
1 röd chili, hackad
orstronsås ca 3 msk
hoisinsås 1/2 flaska
salt


Gör så här:
1. Hacka och skär allt som behövs.
Börja med att fräsa kyckling och krydda med wokkrydda och salta.
2. Fräs alla andra grönsaker
3. I med kyckling, ostronsås och hoisinsås och salta. Stek tills kycklingen är färdig och grönsakerna lagom krispiga.
4. I med ett gäng cashewnötter i slutet.



Till detta serverades äggnudlar.

Det som är så bra att när det är wokat så gillar barnen alla slags grönsaker, det är bra det!
//Lottzy

5 kommentarer:

  1. Mums, kycklingwok! De åt jag också igår. En sån där rätt som ALLTID är god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja inget man tröttnar på i första taget.
      kram

      Radera
  2. Gudagott! Den tallriken hade jag gärna smakat på.
    Lite nyfiken vad det är för wokkrydda du använt?

    Ha gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fuskar lite med kockens wokkrydda. Tycker det blir lite mer smak på köttet då.
      kram

      Radera
    2. vart kan man köpa den wokkryddan? Någon särskild affär, hittade inte den på maxi.

      Radera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!