Creme Brûlée -thats it |
Recept
Creme brûlée, 6 pers alt 4 vuxna, 4 barn
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
1 ½ msk råsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med hjälp av en kniv.
3. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning. Dra av från värmen.
4. Rör samman socker och äggulor.
5. Häll över gräddmjölken och rör om noga. Häll blandningen i ugnssäkra portionsformar.
6. Ställ formarna i vattenbad och grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min tills krämen börjar stelna. De stelnar ännu mer när de kallnat.
7. Förvara i kyl till strax före servering. (skönt att gör dagen innan t ex)
8. Strö råsocker jämnt i formarna och bränn av dem med en gasbrännare tills sockret smält och fått fin brun färg.
Gott är det, det finns ju liksom en orsak till varför klassiker är just klassiker, eller hur?!
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med hjälp av en kniv.
3. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning. Dra av från värmen.
4. Rör samman socker och äggulor.
5. Häll över gräddmjölken och rör om noga. Häll blandningen i ugnssäkra portionsformar.
6. Ställ formarna i vattenbad och grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min tills krämen börjar stelna. De stelnar ännu mer när de kallnat.
7. Förvara i kyl till strax före servering. (skönt att gör dagen innan t ex)
8. Strö råsocker jämnt i formarna och bränn av dem med en gasbrännare tills sockret smält och fått fin brun färg.
//Lottzy
Gott är det, det finns ju liksom en orsak till varför klassiker är just klassiker, eller hur?!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!