tisdag 29 mars 2011

Hemmalördag avnjöts med fiskragu och ostrisotto.

Fiskragu med ostrisotto!
Efter en rejäl trerätters dagen innan, var både jag och maken sugna på någon fiskrätt och jag kom då att tänka på min gamla klassiker " Fiskragu med ostrisotto" 
Maken och jag njöt av fulla drag, barnen var inte förtjusta de fick komplettera med varsin smörgås och ett löfte om kvällsmat. Betygen blev artiga 5 poäng från barnen och en 9:a av maken. Vi drack bubblande limevatten till denna afton, men visst hade det varit ännu godare med ett vitt vin, men nu kan man ju inte dricka vin jämt och ständigt... 

Recept 
Fiskragu med ostrisotto, 4 portioner
Fiskragu:
300 g filé av rökt lax
300 g filé av gös eller plattfisk (tog en flundra)
4 dl fiskbuljong
3-4 msk creme fraiche
1 tsk curry
SoP
lite hackat fänkålsgrönt

Risotto:
3 dl arboirioris
2 schalottenlökar, finhackade
1 liten fänkål, finstrimlad
3 dl torrt vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
3 msk creme fraiche
50 g nyriven ost
3 msk nyriven parmesanost
olivolja

Gör så här:
1. Fräs lök och fänkål till risotton i olja tills löken är blank.
2. häll i riset och stek en liten stund till.
3. Slå på vinet och koka riset klart i ca 20 minuter. Späd då och då med buljongen som du ahr i en  kastrull brevid.
4. Skär fisken i 5 cm stora bitar.
5. Hetta upp fiskbuljongen och sjud ett par minuter.
6. Ta upp fisken och red av buljongen med maizena eller arrowrot.
7. Vispa ner creme fraiche och smaka av med SoP och curry.
8. Lägg tillbaks fisken och låt bli varm.
9. Ta det färdiga riset av värmen
10. Vänd ned riven ost och creme fraiche  i risotton.
11. Servera med fiskragun och strö riven parmesan och fänkålsgrönt på.

Receptet finns i boken "Italienska inviter". Denna bok är en riktig pärla tycker jag, kan verkligen rekommenderas. 
Bon apetit! 
//Lottzy







4 kommentarer:

  1. Sv: Vad kul att du gillade namnet på min blogg:) Det gör jag också men tyvärr upptäckte jag att det fanns en kokbok med det namnet och jag kände mig inte så påhittig och unik längre. hehe. Vilken trevlig blogg du har. Jag kommmer titta in fler gånger. Du kanske finns på bloglovin?

    SvaraRadera
  2. Det är säkert fler som kollar på din blogg än som köper boken... bloglovin, vet jag inte vad det är men ska genast kolla upp detta.

    //L

    SvaraRadera
  3. Wow! Det där låter riktigt, riktigt gott!

    SvaraRadera
  4. Det är riktigt riktigt gott (om man är vuxen iallfall...)
    Du får gärna meddela vilket betyg 1-10 a la halv åtta, det får om du får för dig att testa!
    //L

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!