Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan.
Recept på
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris , 8 pers
1-1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar, ganska mycket.
Marinad:
1 dl balsamvinäger
1 1/2 msk kalvfond
3 msk flytande honung
3 vitlöksklyftor
1 tsk nymalen svartpeppar
1/2 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk oregano
50 g kapris (avrunnen vikt)
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar.
3. Sätt in en köttermometer mitt i köttet.
4.Lägg det i en ugnsfast form, och sätt mitt i ugnen.
5. Stek tills termometern visar 60°, då är den rosa med röd kärna. Vill du ha den rödare, ta den vid 55°; lätt rosa, ta den vid 65°. Tid i ugnen är c:a 1 1/2 – 2 timmar.
6. Hacka vitlöken och de färska kryddorna. Hacka häflten av kaprisen grovt, och spara resten till garnering.
7. Blanda alla ingredienser till marinaden.
8. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden och skyn från köttet.
9. Lägg in det i kylen när det svalnat.
10. Låt det ligga ett till två dygn.
11. Skär köttet i tunna skivor och skeda över lite av marinaden. garnera med cocktailkapris och några kvistar oregano och timjan.
Ursprungsreceptet finns på ica.se
Åhh vilken läcker bild!
SvaraRaderaReceptet tackar jag för och ska verkligen tersta.
ha en jättefin dag.
Kram
Jessica
Detsamma! Ja det kan ju vara ett bra recept nu när vårbjudningarna börjar närma sig = ) Kram kram
RaderaOj vilken härlig rostbiff! Låter fantastiskt gott med marinad som köttet fått ligga i länge.
SvaraRaderaJa det är konstigt att det tid och gott nästan alltid hänger ihop... kram
RaderaCred till H:ssons skafferi, där receptet kommer ifrån?
SvaraRaderahttps://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/kott/not/marinerad-rostbiff-med-balsamico-honung-och-orter/