När vi deklarerar att de blir grillat i kväll så kommer det alltid blixtsnabbt:
- blir det korv? Nä,
- blir det hamburgare? Nä. det blir fläskfilé ( alt entrecote, kycklingfilé el liknande)
- åhhh, suckas det besviket
- Men när blir det korv? Snart...
Stackars små krakar som längtar så efter lite hederlig skräpmat...
Men den här gången blev det då fläskfilé med örtsås, sparris och nypotatis.
enkelt men gott, grillad fläskfilé & örtsås |
Fläskfilén helgrillades på traditionellt vis av maken i Webergrillen.
Potatisen kokades såklart.
Grön sparris kokades några minuter
Recept örtsås - Löfgrens favorit
2 dl lätt creme fraiche
1 dl naturell yoghurt
2 klyftor vitlök, pressade
Färsk oregano, persilja, basilika och timjan
1 tsk torkad körvel
sop
Blanda alltihop och låt stå en stund innan serveringen så blir den godare.
Ps måste nog köra en korvgrillning snart, någon som har tips p lite goda tillbehör som kan pigga upp det hela?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!