På menyn stod strösslad lammfilé med rostade nypotatissallad och rödvinssky. Maten stöttades upp av annat grillat och lite bea eftersom vi blev fler runt bordet än vad vi från början räknat med. Efterrätt blev det i form av färska jordgubbar, maränger och glass. Innan maten njöt vi av lite rosé och nachos.
Recept på Strösslad lammfilé, 4 pers
ca 700 g lammfilé
1/2 röd chili, finhackad
färsk rosmarin ca 3 kvistar hackade
1 stor vitlöksklyfta finhackad
skalet av en citron, rivet
Gör så här:
1. Bryn lammet några minuter och
2. rulla det sedan i "strösslet" av chili, citron, vitlök, rosmarin & SoP.
Serverades med potatisklyftor och rödvinssky
Recept på rödvinssky
4 dl rödvin
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
3 champinjoner
1 msk vilt och kantarellfond
1 msk rörsocker
1 msk crema de balsamico
sop
1 tsk rosmarin
maizenaredning
Gör så här:
1. Fräs lök, champinjoner en liten stund
2. Häll på vin, balsamico, rosmarin, sop och fond låt koka ned till hälften
3. Red av med maizena så det får lite body.
Recept på rostad nypotatissallad
2 kg nypotatis
soltorkade tomater
ruccola
fetaost
rödlök
körsbärstomater
olivolja
gourmetsalt
peppar
Gör så här:
1. skrubba och koka potatisen nästan färdig ca 10 minuter
2. In ugnen på 225 grader med olivolja, sop i ca 10-15 minuter så de blir fina i färgen.
3. Blanda med skivad rödlök, smulad fetaost, ruccola, kärsbärstomater
Vi testade minsann två röda viner:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!