Det skulle vara förfest hemma hos oss minsann. Detta gav mig såklart en hel del huvudbry om vad som skulle intagas till det drickbara så att säga. Det blev lite snittar, crostini och drinkkakor. Mina egna favoriter är nog lax- och wasabisnittarna men alla funkade tycker jag nog. En massa onyttigheter som chips, nötter och godis fanns ju också såklart. Man måste ju ha energi för att orka dansa!
Snitt med parmesancréme och färska fikon
Snitt med parmesancréme och färska fikon,
20 snittar
5 skivor kavring
1,5 dl parmesanost
150 gram philadelphiaost
3 färska fikon
Gör så här:
1. Blanda parmesanost och philadelphiaost.
2. Skär varje kavringskiva i 4 bitar och spritsa eller bred på parmesancrèmen. Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen.
Recept från http://www.tasteline.com/
Snitt med Wasabi och rökt lax. |
Snitt med wasabi och rökt lax , 20 snittar
5 skivor formfranska
150 g rökt lax
wasabipaste
100 g philadelphiaost
gräslök
Gör så här:
1. Blanda parmesanost och philadelphiaost.
2. Ta bort kanterna och skär varje brödskiva i 4 bitar och bred på philadelphiaost och wasabipasta. Lägg på en bit rökt lax och dekorera med ett gräslöksstrå.
1 st ciabatta naturell eller lantbaguette
15 st medelstora champinjoner (blandade sorter om du vill)
1 st stor gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche (ex Karl Johan, timjan, citron)
Olivolja till stekning
Salt & peppar efter smak
15 st medelstora champinjoner (blandade sorter om du vill)
1 st stor gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche (ex Karl Johan, timjan, citron)
Olivolja till stekning
Salt & peppar efter smak
Gör så här:
1. Bryn vitlök och lök i panna med olivolja.
2. Tillsätt sedan grovt hackade champinjoner och bryn tillsammans. Salta och peppra efter smak.
2. Tillsätt sedan grovt hackade champinjoner och bryn tillsammans. Salta och peppra efter smak.
3. Mixa därefter allt tillsammans med crème fraichen i en mixer.
4. Skiva ciabattan i skivor (1,5 cm tjocka). Lägg dem på ett galler och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min – tills de får en lagom gyllenbrun färg.
5. Ta ut dem ur ugnen och lägg på svampcrèmen och hyvla över parmensan – och slutligen ringa över lite olivolja.
6. Garnera med något grönt t ex bladpersilja eller timjan
recept från recept.nu
drinkkakor fanns givetvis också att mumsa på |
Recept på drinkkakorna hittar du här.
//Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!