fredag 1 juli 2016

Kallmarinerad fläskfilé - perfekt att göra dagen innan dagen före och kanske dagen efter

Kallmarinerad fläskfilé
Vad bjuder man på för mat dagen innan midsommarafton som inte kräver mycket tid men ändå är gott och somrigt. Den här kallmarinerade fläskfilén är bra för man kan förbereda den dagen före, det tar inte mycket tid och har man tur så kan man spara den till dagen efter, för den är minst lika god när man kommit hem efter allt midsommarfirande!


Recept
Kallmarinerad fläskfilé

1 kg fläskfilé
1,5 msk smör till stekning
0,5 tsk salt
1 tsk peppar
Marinad:
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl flytande honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad färsk timjan


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader



2. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör.

3. Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.

4. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

Garnera med färsk timjan.



Tycker att en sommarpotatisgratäng eller potatissallad med bacon- och senapsfrön till är väldigt gott till, men det är ju såklart fritt val.


Det här receptet finns på coop.se och tipsades till mig av min goda vän Agneta, tack Agge!


2 kommentarer:

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!