Ugnsstekt kyckling med rosmarin, oliver och kapris |
Här är ett supergott kycklingrecept, ugnsstekt kyckling med rosmarin, oliver och kapris, som egentligen är ett GI-recept så om man bara tar bönsallad till så är man hemma på den fronten. Men jag är inget GI-fan så jag körde ugnsstekta nypotatishalvor till, mmm. Barnen tycker att denna rätt är ganska god, men det är något konstigt i såsen (vin antar jag) så hela juryn gav 8:or denna kväll. Jag är nöjd med det för jag tycker att det är supergott.
Ugnsstekt kyckling med rosmarin, oliver och kapris, 4 portioner
4 kycklingfiléer1 citron
några kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt
peppar
2 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 knippa bladpersilja
2 dl svarta oliver
3 msk kapris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök, hackad rosmarin, salt och peppar.
- Pensla kycklingfilén med blandningen och lägg den i en ugnsfast form.
- Koka ihop vin och tomatpuré. Tillsätt hackad bladpersilja, kapris och oliver. Häll det över kycklingen.
- Grädda i ugnen ca 40 minuter.
- Servera med bönsallad och ugnsstekta potatishalvor
//Lottzy
Ser supergott ut......
SvaraRaderaJag älskar oliver/kapris.....
Kram på dig och din fina blogg..
Kram Camilla
Härligt att läsa din matblogg, det här ser supergott ut...många bra matideer har jag fått..
SvaraRaderahittade dig via FB. Trevlig helg kära granne mitt emot..:-)
Tack ska ni ha!
SvaraRadera