söndag 17 mars 2013

Thaikycklinggryta med smak på världen av master and servant ;-).

Thaikycklinggryta
Maken får fortfarande stå för matlagningen, måste säga att han sköter sig mycket bra, även om han börjat sucka lite extra. I fredagskväll så suckade han lite extra och deklarerade att han hade en sån där kronfågel smak på världen "thaikyckling" som skulle tillagas. 

Så denna fredagkväll så gav lilla frun inköpsorder i bilen utanför Ica satt sedan lugnt kvar och lyssnade på musik medan maken handlade.  Satte mig sedan på en stol i köket och fortsatte med ordergivandet  och maken gjorde precis som jag sa. Visst är han duktig? ;-) En thaigryta blev det som faktiskt blev godkänd även av de små kritikerna.

Recept Thaikycklinggryta, 4 pers
700 g kycklingfilé, gärna thai (annars går det ju bra att krydda själv)
1 burk cocosmjölk
1 röd paprika, i bitar
1 grön paprika, i bitar
1 msk röd currypasta
1 tsk råsocker
2 kefir limeblad, smulade
1,5 msk fisksås
1 rödlök, strimlad
100 g sockerärtor
1 näve cashewnötter
salt
röd chili

Gör så här:
1. Fräs den röda currypastan kort och häll på cocosmjölken, i med fisksås, limeblad och socker, vispa och koka upp.
2. Häll i den strimlade kycklingen och låt puttra i ca 10 minuter tills den är så gott som klar.
3. Häll i grönsakerna och låt puttra några minuter till. 
4. Toppa med lite röd chili och cashewnötter

Servera med ris eller nudlar


Kram Lottzy

3 kommentarer:

  1. Du sköter dig det värmer i hjärtat när du använder Kronfågels produkter!

    SvaraRadera
  2. Det låter som något min familj skulle gilla!
    Ha en skön dag :)
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  3. Härligt:)
    Ha en en riktigt trevlig helg:)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!